További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek

Ezúton értesítjük, hogy a 2018. 05.27-én életbe lépő, Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt cégünk is felülvizsgálta adatkezelési politikáját és az új szabályoknak megfelelően, frissítettük az adatkezelési szabályzatunkat és cookie kezelési eljárásunkat, melyeket a mellékelt PDF-ben talál: Adatkezelési tájékoztató.pdf

Engedélyt kaptak a Sam4S pénztárgépek
2014-10-17

ENGEDÉLYT KAPTAK A SAM4S PÉNZTÁRGÉPEK

 

Az MKEH Metrológiai Hatósága 2014-10-14-én A155-ös és A156-os számon engedélyezte a SAM4S NR-440 ONLINE NEW valamint a SAM4S NR-300 ONLINE NEW típusú pénztárgépek forgalmazását.

Sam4S NR-300 Online New PénztárgépSam4S NR-440 Online NEW Pénztárgép

 

A jóváhagyott készülékek eltérõ profilú vállalkozások számára jelenthetnek jó választást. A Sam4s NR-440-es egy strapabíró, nagy forgalmú üzletekben is jól használható pénztárgép, amely számítógépes kereskedelmi rendszerekhez is csatlakoztatható. A Sam4s NR-300-as pedig egy divatos és könnyen kezelhetõ modell, melyet kis alapterületû, legfeljebb közepes forgalmú üzletek számára ajánlunk.

Figyelem!
2014-10-17

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2014.10.18.-án (szombaton) üzletünk Zárva tart!

 

 

Véghatáridõ a pénztárgépcserére
2014-08-01

Véghatáridõ a pénztárgépcserére

 

A véghatáridõrõl egyeztetett ma a Pénztárgép Munkabizottság. A vállalkozások augusztus 31-e után már csak online pénztárgépet használhatnak.

 


 

Több mint 148 ezer online pénztárgép áll összeköttetésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. A forgalmazók jelentése szerint augusztus végéig több ezer pénztárgép azonnal beüzemelhetõ. Vagyis a pénztárgéphasználatra köteles vállalkozásnak nincs más dolga, mint felkeresni a gyártót vagy a forgalmazót. A rendelés azonnal teljesíthetõ, hiszen az online kasszák a gyártók, a forgalmazók raktáraiban, polcain vannak.
 


A kormány a véghatáridõt – a pénztárgépre kötelezett vállalkozókra való tekintettel – többször is meghosszabbította. Bízva a jogkövetõkben a bírságolásnál lehetõséget adott az adóhatóságnak, hogy mérlegeljen. Ha a revizor úgy ítélte meg, hogy a vállalkozás mindent elkövetett annak érdekében, hogy mielõbb beüzemelje a pénztárgépet, nem szankcionált.
 


Az adóhatóság az elmúlt hónapokban azt tapasztalta, hogy sokan trükköznek, azért, hogy a lehetõ legkésõbb kelljen olyan pénztárgépbe ütni a bevételt, amelyik az adatokat azonnal továbbítja a NAV kockázatelemzõinek. A rendszert kijátszó vállalkozások a megrendelt pénztárgépet nem veszik át, nem fizetnek elõleget, vagy a megrendelést visszamondva új forgalmazót keresnek fel.
 


A kormány a tisztességes, jogkövetõ, régóta online kasszát használó vállalkozások és a költségvetési bevételek növelése érdekében döntött a véghatáridõ kitûzése mellett.
 


Az a vállalkozás, amelyik szeptember elsejétõl nem online pénztárgépet használ, komoly szankcióra számíthat. Az átállást elmulasztó céget egymillió forintig terjedõ mulasztási bírsággal sújtja a NAV, és az üzlethelységet is lezárhatja 12 nyitvatartási napra.
 


A Kormány 2012. október 5-én döntött az online pénztárgépek bevezetésérõl. Széleskörû társadalmi és szakmai egyeztetés követõen 2013. február 15-én meg is jelent a  konkrét idõpontokat és  ütemezést tartalmazó pénztárgéprendelet. Az átállás elõsegítése érdekében  2013-ban megalakult a Pénztárgép Munkabizottság, melyben az összes érdekelt fél részt vett.
 


Majd két év felkészülési idõ után  lezárul a feketegazdaság elleni küzdelem egy igen fontos szakasza, és szeptembertõl minden pénztárgép használatra kötelezett vállalkozásnál online kassza üzemel.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

Forrás: kormany.hu

Félreértés, hogy lejárt a kasszacsere határideje
2014-07-03

Az NAV tájékoztatást adott ki arról, hogy továbbra is használhatják régi kasszáikat azok, akik eleget tettek bejelentési és megrendelési kötelezettségeiknek.

 


NGM rendelet pénztárgéppel kiállított nyugtára vonatkozó rendelkezésének értelmezése


23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet pénztárgéppel kiállított nyugtára vonatkozó rendelkezésének értelmezése

 

2014. július 1-jén hatályba lépett a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megõrzött számlák adóhatósági ellenõrzésérõl szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet.

 

A rendelet 1. § (4) bekezdése értelmében a pénztárgéppel kiállított nyugta adóigazgatási azonosítására való alkalmasságának feltétele, hogy a pénztárgép megfeleljen a pénztárgépek mûszaki követelményeirõl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizelésérõl, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történõ szolgáltatásáról szóló rendeletben meghatározott feltételeknek.

 

Mindez nem jelenti azt, hogy a hagyományos pénztárgép 2014. július 1-jétõl nem üzemeltethetõ, illetve a hagyományos pénztárgéppel kiállított nyugta adóigazgatási azonosításra nem alkalmas.

 

A hagyományos pénztárgépek üzemeltetése tekintetében továbbra is pénztárgépek mûszaki követelményeirõl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizelésérõl, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történõ szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet (a továbbiakban: Pénztárgép rendelet) átmeneti rendelkezéseiben foglaltakat kell irányadónak tekinteni.

 

Tehát a Pénztárgép rendeletben meghatározott feltételek teljesítése mellett a hagyományos pénztárgépek 2014. július 1-jét követõen is üzemeltethetõk.

Módosult a nyitvatartás
2014-05-29

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Nyitvatartásunk  2014-06-01-tõl az alábbiak szerint módosul:

 

Hétfõtõl- Péntekig 8ºº-17ºº-ig

 

Ebéd idõ 12³º-13³º-ig

Megvan a százezredik onlinekassza
2014-05-18

Átadták a százezredik bekötött online pénztárgépet egy fõvárosi boltban – írta az MTI. Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte azt az üzletvezetõt, akinél mától ez a kassza mûködik. A miniszter szerint az adók is csökkenhetnek, ha kisebb lesz a feketegazdaság súlya. A miniszter elismerte azt is, hogy gyorsabb folyamatra számítottak a kasszacserében, amely még év végéig eltarthat.

 

Átadták a százezredik bekötött online pénztárgépet

 

 

Varga Mihály közölte, sehol ilyen rövid idõ alatt nem történt meg más országokban a bevezetés, ahol online rendszerre kellett átállítani a pénztárgépeket. Hozzátette ugyanakkor, hogy gyorsabb folyamatra számítottak, azt remélték, hogy az átállás a tavalyi év közepére vagy legkésõbb a végére befejezõdik.

 

A világ legfejlettebb és legbiztonságosabb online pénztárgép-rendszere mûködik Magyarországon, olyan megoldást fejlesztettek ki a magyar informatikusok, amely iránt nemzetközi érdeklõdés is van – emelte ki a nemzetgazdasági tárca vezetõje.

 

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, nem hosszabbítják meg a pénztárgépek vásárlásához kapható 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére rendelkezésre álló határidõt. Úgy nyilatkozott, megvolt a lehetõség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások.

 

Forrás: onlinekassza.hu

Figyelem
2014-05-09

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2014.05.10.-én

(szombaton)

üzletünk Zárva tart!

Megjelentve 71 -tl 77 -ig (sszesen 147 tallatbl) Tallt oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Kötelezõ éves pénztárgép felülvizsgálat!

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az online pénztárgépre vonatkozó 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet szerint kötelezõ az éves felülvizsgálat, amirõl az üzemeltetõnek kell gondoskodnia! A felülvizsgálatot a pénztárgép üzembe helyezését, illetve legutóbbi éves szervizelését követõ egy éven belül kell elvégeztetnie!
Tovább


Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rende

A nyári idõszakban sok kereskedõ és vendéglõs kitelepül alkalmi rendezvényekre, sõt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között mûködik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelezõ. Az online pénztárgép kötelezõ használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. Ezzel kapcsolatban néhány fontos szabályra hívjuk fel a figyelmet.
Tovább

Naptár

2020. január
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértõ csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelõk igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tûzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.