További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek

Ezúton értesítjük, hogy a 2018. 05.27-én életbe lépő, Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt cégünk is felülvizsgálta adatkezelési politikáját és az új szabályoknak megfelelően, frissítettük az adatkezelési szabályzatunkat és cookie kezelési eljárásunkat, melyeket a mellékelt PDF-ben talál: Adatkezelési tájékoztató.pdf

Figyelem!
2014-10-17

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2014.10.18.-án (szombaton) üzletünk Zárva tart!

 

 

Véghatáridõ a pénztárgépcserére
2014-08-01

Véghatáridõ a pénztárgépcserére

 

A véghatáridõrõl egyeztetett ma a Pénztárgép Munkabizottság. A vállalkozások augusztus 31-e után már csak online pénztárgépet használhatnak.

 


 

Több mint 148 ezer online pénztárgép áll összeköttetésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal. A forgalmazók jelentése szerint augusztus végéig több ezer pénztárgép azonnal beüzemelhetõ. Vagyis a pénztárgéphasználatra köteles vállalkozásnak nincs más dolga, mint felkeresni a gyártót vagy a forgalmazót. A rendelés azonnal teljesíthetõ, hiszen az online kasszák a gyártók, a forgalmazók raktáraiban, polcain vannak.
 


A kormány a véghatáridõt – a pénztárgépre kötelezett vállalkozókra való tekintettel – többször is meghosszabbította. Bízva a jogkövetõkben a bírságolásnál lehetõséget adott az adóhatóságnak, hogy mérlegeljen. Ha a revizor úgy ítélte meg, hogy a vállalkozás mindent elkövetett annak érdekében, hogy mielõbb beüzemelje a pénztárgépet, nem szankcionált.
 


Az adóhatóság az elmúlt hónapokban azt tapasztalta, hogy sokan trükköznek, azért, hogy a lehetõ legkésõbb kelljen olyan pénztárgépbe ütni a bevételt, amelyik az adatokat azonnal továbbítja a NAV kockázatelemzõinek. A rendszert kijátszó vállalkozások a megrendelt pénztárgépet nem veszik át, nem fizetnek elõleget, vagy a megrendelést visszamondva új forgalmazót keresnek fel.
 


A kormány a tisztességes, jogkövetõ, régóta online kasszát használó vállalkozások és a költségvetési bevételek növelése érdekében döntött a véghatáridõ kitûzése mellett.
 


Az a vállalkozás, amelyik szeptember elsejétõl nem online pénztárgépet használ, komoly szankcióra számíthat. Az átállást elmulasztó céget egymillió forintig terjedõ mulasztási bírsággal sújtja a NAV, és az üzlethelységet is lezárhatja 12 nyitvatartási napra.
 


A Kormány 2012. október 5-én döntött az online pénztárgépek bevezetésérõl. Széleskörû társadalmi és szakmai egyeztetés követõen 2013. február 15-én meg is jelent a  konkrét idõpontokat és  ütemezést tartalmazó pénztárgéprendelet. Az átállás elõsegítése érdekében  2013-ban megalakult a Pénztárgép Munkabizottság, melyben az összes érdekelt fél részt vett.
 


Majd két év felkészülési idõ után  lezárul a feketegazdaság elleni küzdelem egy igen fontos szakasza, és szeptembertõl minden pénztárgép használatra kötelezett vállalkozásnál online kassza üzemel.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

Forrás: kormany.hu

Félreértés, hogy lejárt a kasszacsere határideje
2014-07-03

Az NAV tájékoztatást adott ki arról, hogy továbbra is használhatják régi kasszáikat azok, akik eleget tettek bejelentési és megrendelési kötelezettségeiknek.

 


NGM rendelet pénztárgéppel kiállított nyugtára vonatkozó rendelkezésének értelmezése


23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet pénztárgéppel kiállított nyugtára vonatkozó rendelkezésének értelmezése

 

2014. július 1-jén hatályba lépett a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megõrzött számlák adóhatósági ellenõrzésérõl szóló 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet.

 

A rendelet 1. § (4) bekezdése értelmében a pénztárgéppel kiállított nyugta adóigazgatási azonosítására való alkalmasságának feltétele, hogy a pénztárgép megfeleljen a pénztárgépek mûszaki követelményeirõl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizelésérõl, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történõ szolgáltatásáról szóló rendeletben meghatározott feltételeknek.

 

Mindez nem jelenti azt, hogy a hagyományos pénztárgép 2014. július 1-jétõl nem üzemeltethetõ, illetve a hagyományos pénztárgéppel kiállított nyugta adóigazgatási azonosításra nem alkalmas.

 

A hagyományos pénztárgépek üzemeltetése tekintetében továbbra is pénztárgépek mûszaki követelményeirõl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizelésérõl, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történõ szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet (a továbbiakban: Pénztárgép rendelet) átmeneti rendelkezéseiben foglaltakat kell irányadónak tekinteni.

 

Tehát a Pénztárgép rendeletben meghatározott feltételek teljesítése mellett a hagyományos pénztárgépek 2014. július 1-jét követõen is üzemeltethetõk.

Módosult a nyitvatartás
2014-05-29

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Nyitvatartásunk  2014-06-01-tõl az alábbiak szerint módosul:

 

Hétfõtõl- Péntekig 8ºº-17ºº-ig

 

Ebéd idõ 12³º-13³º-ig

Megvan a százezredik onlinekassza
2014-05-18

Átadták a százezredik bekötött online pénztárgépet egy fõvárosi boltban – írta az MTI. Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte azt az üzletvezetõt, akinél mától ez a kassza mûködik. A miniszter szerint az adók is csökkenhetnek, ha kisebb lesz a feketegazdaság súlya. A miniszter elismerte azt is, hogy gyorsabb folyamatra számítottak a kasszacserében, amely még év végéig eltarthat.

 

Átadták a százezredik bekötött online pénztárgépet

 

 

Varga Mihály közölte, sehol ilyen rövid idõ alatt nem történt meg más országokban a bevezetés, ahol online rendszerre kellett átállítani a pénztárgépeket. Hozzátette ugyanakkor, hogy gyorsabb folyamatra számítottak, azt remélték, hogy az átállás a tavalyi év közepére vagy legkésõbb a végére befejezõdik.

 

A világ legfejlettebb és legbiztonságosabb online pénztárgép-rendszere mûködik Magyarországon, olyan megoldást fejlesztettek ki a magyar informatikusok, amely iránt nemzetközi érdeklõdés is van – emelte ki a nemzetgazdasági tárca vezetõje.

 

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta, nem hosszabbítják meg a pénztárgépek vásárlásához kapható 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére rendelkezésre álló határidõt. Úgy nyilatkozott, megvolt a lehetõség arra, hogy a kedvezményhez hozzájussanak a vállalkozások.

 

Forrás: onlinekassza.hu

Figyelem
2014-05-09

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2014.05.10.-én

(szombaton)

üzletünk Zárva tart!

Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont en
2014-03-04

Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyû pénztárgépet rendelõk

 

A kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyû pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltûnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidõt - közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel.

 

A kormány prioritásként kezeli az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozásokat és elkötelezett amellett, hogy a jóhiszemûen eljáró vállalkozókat ne érhesse kár - mondta az államtitkár.

 

A kormány az elsõ körben a befizetett elõlegek, vételárak átvállalásáról döntött, a második körben, a szerdai kormányülésen pedig úgy határozott, hogy kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidõt április 30-ig - tette hozzá.

 

Szatmáry Kristóf azt is elmondta, hogy a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon, amely lehetõvé teszi az érintett vállalkozóknak, hogy április 30-ig 50 ezer forinttal olcsóbban jussanak hozzá a megrendelt online pénztárgépekhez. Az intézkedésnek köszönhetõen egy vállalkozót sem érhet kár az engedélyek visszavonása vagy egy ügyfeleit becsapó, azóta eltûnt cég miatt - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

 

A kormány mindhárom pénztárgép forgalmazó cég ellen fellép, behajtja a vállalkozók követeléseit.

 

 

Forrás: www.kormany.hu

Megjelentve 71 -tl 77 -ig (sszesen 146 tallatbl) Tallt oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Éves kötelezõ pénztárgép kiolvasás

Ne feledje pénztárgépén elvégeztetni az éves adómemória kiolvasását!


OPTIMA pénztárgép szoftver frissítése v003

Elkészült az elsõ OPTIMA pénztárgép elsõ szoftver frissítése, ami rendhagyó módon a V0003 verzió lett.
Tovább

Naptár

2019. augusztus
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértõ csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelõk igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tûzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.