További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
A Laurel segít az Alt Cash kasszáinak kijavításában
2014-02-07

Szakmai segítséget nyújt a SAM4S kasszák forgalmazójának a Laurel Cégcsoport. Bár a két társaság versenytársa egymásnak a kiskasszák piacán, az online átállásban kialakult helyzet megmentésére a Laurel vállalta a szakmai együttműködést a pénztárgépek kijavítására. Az elkészült pénztárgépet az Alt Cash most újra benyújtja engedélyeztetésre.

 

Szakmai összefogás alakult ki azért, hogy ne maradjanak hoppon azok, akik a SAM4S NR-300 típusú kasszákat rendelték. A kasszapiacon legtöbb, összesen 17 forgalmazási engedéllyel rendelkező Laurel Cégcsoport segít abban, hogy kijavítsák azokat a hibákat, amelyeket az Alt Cash Kft. kasszáiban felfedezett a Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal (MKEH).

 

A Laurel vezetője elmondta, az Alt Cash a most kijavított kasszát ismét beadja engedélyezésre az MKEH-hoz, és bíznak benne, az újbóli eljárás révén forgalmazhatókká válnak a készülékek. Ha ez sikerül, akkor a SAM4S típusokkal is folytatódhat a pénztárgépek onlinera átállása.

 

Forrás: onlinekassza.hu

AKCIÓ Techson 4 kamerás kamerarendszer
2014-02-05

Techson 4 kamerás kamerarendszer AKCIÓ!

Alt Cash Kft. Közleménye
2014-02-04

Alt Cash Kft. Közleménye

 

Tisztelt Demonstrálók, Partnereink, Megrendelőink!


Törekedtünk a tökéletesre, ennek ellenére követtünk el hibákat, de elismerjük azokat. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy kiküszöböljük.

Sajnáljuk, hogy utcára kellett vonulniuk egy technikai hiba miatt. Hiszen nem többről van szó.

Úgy gondoljuk, még egy lehetőséget kell adni az Alt Cash-nek és kasszáinak engedélyezésére:

- Mintegy 80 ezer megrendelőnk mielőbb, zökkenőmentesen teljesítheti az online pénztárgépek bekötését. Ezáltal a gazdasági környezet tisztulása is előbb indulhat meg, mintha újra kellene kezdeniük az egészet a megrendeléstől kezdve.

- Magyar munkavállalók százainak, ezreinek megélhetése függ attól, hogy a több tízezer SAM4S kassza gyártásában, forgalmazásában részt vehetnek-e.

- A pénztárgép hibája az úgynevezett pilot időszakban derült ki, amikor kisszámú pénztárgépet tesztelünk élesben. Ez éppen arra való, hogy az esetleges hibák a tömeges bevezetés előtt kiderüljenek. Nem arról van szó tehát, hogy egy már kiforrott típusban fedeztek fel hiányosságot.

Van megoldás! Gőzerővel dolgozunk azon, hogy a hibát kijavítsuk, és újra benyújtjuk engedélyeztetésre a SAM4S NR-300-as kasszát. Ebben partnerünk az egyik legtapasztaltabb magyar vállalkozás, amely már számos kasszaengedéllyel rendelkezik.

Mi történik, ha a SAM4S kassza nem kap még egy esélyt?

- Az ügyfelek hosszú és bonyolult procedúrára kényszerülnek.

- Tönkretesznek minket, és ezzel együtt számos partnerünket. Magyar munkahelyek százai szűnhetnek meg. 

- A kormány – az adófizetők pénzéből - átvállalja a mintegy 2-3 milliárdos előlegállományt, majd megpróbálja visszakövetelni tőlünk. Tőlünk, akik már mindent a gyártásba fektettünk. Nyilvánvaló, hogy ha erre kerül sor, nem tudjuk visszafizetni az összeget. 

- Az adófizetőktől milliárdokat vesznek el olyan kár kifizetésére, ami könnyen elkerülhető lenne.

Mint már korábban is jeleztük, távol tartjuk magunkat a politikától és kérem Önöket, hogy márkahűségük kifejezésekor tartózkodjanak ettől Önök is!

Az Alt Cash Kft. nevében: Madarász Jenő ügyvezető

 

Forrás: penztargepcentrum.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2014. január 29-i tájéko
2014-01-30

Tájékoztatás visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekkel kapcsolatos lehetőségről

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2014. január 29-i tájékoztatása szerint a Kormány úgy döntött, hogy a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az Alt Cash károsultak előleg befizetését, és az új pénztárgép kiválasztásával és megrendelésével egyidejűleg az ügyfélkapun keresztül a károsultaknak jelezniük kell, hogy követelésüket az államra engedményezik.

 

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az eBEV felületen a minisztériumi közleményben foglalt jelzés megtételére még nincs lehetőség, a szükséges fejlesztések elkészültéről tájékoztatást adunk. Az érintett azonban a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépekre leadott megrendeléshez felhasznált, a NAV által korábban felszabadított üzembe helyezési kódra – az online pénztárgép mielőbbi üzembe helyezése érdekében – jelenleg is adhat le új megrendelést. Az így leadott megrendelések tekintetében a szükséges fejlesztések elvégzését követően utólag is lehetőség lesz jelezni, hogy az érintett a követelését az államra engedményezi.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A kormány átvállalja az Alt-Cash károsultak követelését
2014-01-29

A kormány úgy döntött, hogy a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az Alt-Cash károsultak előleg befizetését, és jogi úton fellép a céggel szemben. Az önhibájukon kívül bajbajutott vállalkozók a NAV honlapján rendelhetnek új gépet.

 

A gazdasági tárca azt javasolja az érintett vállalkozóknak, hogy a lehető legrövidebb időn belül, rendeljenek másik – a saját igényeiknek megfelelő, engedéllyel rendelkező – pénztárgépet a NAV által üzemeltetett honlapon keresztül.

 

A kereskedőknek nem kell új üzembe helyezési kódot igényelniük az adóhatóságtól. Felhasználhatják azt a kódot, amelyet korábban, a visszavont engedélyű gép megrendelésénél használtak. Az új pénztárgép kiválasztásával és megrendelésével egyidejűleg az ügyfélkapun keresztül a károsultaknak jelezniük kell, hogy követelésüket az államra engedményezik.

 

A kormány az átvállalt előlegnek megfelelő összeget az új forgalmazónak adja át, így azok a vállalkozók, akik visszavont engedélyű pénztárgépet rendeltek, a már megfizetett előleggel kevesebbet fizetnek a forgalmazónak az adattovábbításra alkalmas, online kassza megvételekor.

 

Teljes hír megtekinthető a www.kormany.hu oldalon

Megszállta a hivatalt az NNI, házkutatás volt az Alt Ca
2014-01-29

Megjelentek a nyomozók a betiltott koreai kasszákat forgalmazó cég telephelyén és az engedélyezési hivatalnál is. Hivatali visszaélés ügyében folyik az eljárás. Az Alt Cash közben rágalmazásnak minősítette azt a sajtóban is megjelent gyanúsítást, hogy szándékosan fejlesztettek volna meghekkelhető gépet. 

 

A nyomozásnak arra a kérdésre kell választ adnia, hogy ha a legútóbbi vizsgálatokon nem felelt meg a gép a törvényi előírásoknak, korábban hogyan kaphatta meg az engedélyt? Avagy: ha a gép korábban minden szűrőn szabályosan átment, akkor utóbb miért vonták vissza mégis az engedélyét? - olvasható a nol.hu oldalon

Alt Cash Kft Közlemény
2014-01-29

Könnyen javítható hibát talált az MKEH

 

Piacvezető pénztárgép fogalmazóként semmi okunk nem volt arra, hogy biztonsági résekkel hirdessük a készülékeinket. Az MKEH által feltárt apróbb szoftveres hibát már azonosítottuk, és ma este kijavítjuk.

Határozottan visszautasítjuk a feltételezést, hogy olyan pénztárgépet fejlesztettünk volna, amivel csalni lehet! Ez ellentétes lenne az üzleti érdekeinkkel és az etikánkkal.

Nyilvánvalóan minden szoftvert, technikai eszközt fel lehet törni. Az MKEH-nek több hónappal az engedélyezés után, külső szakértők bevonásával és a forráskód birtokában sikerült biztonsági rést találni a készülékünkön. Mindez nem jelenti azt, hogy a felhasználók is képesek lennének rá.

Minden online pénztárgépben található egy Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE), melynek az a feladata, hogy forgalmi adatokat közvetítsen a NAV felé a mobilhálózatokon keresztül.
A Sam4s NR-300-as pénztárgép engedélyét azért vonták vissza, mert, ha szétbontják a készüléket, feltörik a szervizpecsétjét, majd pedig egy PC-hez kötik az Adóügyi Ellenőrző Egységét, akkor egy apróbb szoftver hiányosság kihasználásával, elképzelhető, hogy lehet olyan nyugtára hasonlító bizonylatot készíteni a segítségével, melynek nyomtatását nem rögzíti az AEE. 


A beavatkozás blokkolja az egységet, ami erről értesítést küld a NAV szervernek, tehát a fentiekben leírt, csak magas szintű műszaki és informatikai tudással végrehajtható és kevés haszonnal kecsegtető támadásnak nyoma marad. (Legalábbis az MKEH által, a fejlesztőinknek bemutatott bizonylatok ezt igazolják, a kijelentést minden kétséget kizáróan bizonyító naplófájlok bemutatását a hatóság munkatársai a mai napon megtagadták).
 

A teljes közlemény megtekintéséhez kattintson ide

Megjelenítve 78 -től 84 -ig (összesen 140 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Használható a régi pénztárgép

Aki 2013. szeptember 3-ig megigényelte a NAV-tól az üzembe helyezési kódot, az használhatja „régi” típusú nem online pénztárgépét azzal a feltétellel, hogy 2013. október 1-től rendelkeznie kell az előírásoknak megfelelő új online típusú pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel vagy a pénztárgép forgalmazója által visszaigazolt megrendeléssel.
Tovább


Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rende

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. Ezzel kapcsolatban néhány fontos szabályra hívjuk fel a figyelmet.
Tovább

Naptár
2018. május
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.