További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
A kormány átvállalja az Alt-Cash károsultak követelését
2014-01-29

A kormány úgy döntött, hogy a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az Alt-Cash károsultak előleg befizetését, és jogi úton fellép a céggel szemben. Az önhibájukon kívül bajbajutott vállalkozók a NAV honlapján rendelhetnek új gépet.

 

A gazdasági tárca azt javasolja az érintett vállalkozóknak, hogy a lehető legrövidebb időn belül, rendeljenek másik – a saját igényeiknek megfelelő, engedéllyel rendelkező – pénztárgépet a NAV által üzemeltetett honlapon keresztül.

 

A kereskedőknek nem kell új üzembe helyezési kódot igényelniük az adóhatóságtól. Felhasználhatják azt a kódot, amelyet korábban, a visszavont engedélyű gép megrendelésénél használtak. Az új pénztárgép kiválasztásával és megrendelésével egyidejűleg az ügyfélkapun keresztül a károsultaknak jelezniük kell, hogy követelésüket az államra engedményezik.

 

A kormány az átvállalt előlegnek megfelelő összeget az új forgalmazónak adja át, így azok a vállalkozók, akik visszavont engedélyű pénztárgépet rendeltek, a már megfizetett előleggel kevesebbet fizetnek a forgalmazónak az adattovábbításra alkalmas, online kassza megvételekor.

 

Teljes hír megtekinthető a www.kormany.hu oldalon

Megszállta a hivatalt az NNI, házkutatás volt az Alt Ca
2014-01-29

Megjelentek a nyomozók a betiltott koreai kasszákat forgalmazó cég telephelyén és az engedélyezési hivatalnál is. Hivatali visszaélés ügyében folyik az eljárás. Az Alt Cash közben rágalmazásnak minősítette azt a sajtóban is megjelent gyanúsítást, hogy szándékosan fejlesztettek volna meghekkelhető gépet. 

 

A nyomozásnak arra a kérdésre kell választ adnia, hogy ha a legútóbbi vizsgálatokon nem felelt meg a gép a törvényi előírásoknak, korábban hogyan kaphatta meg az engedélyt? Avagy: ha a gép korábban minden szűrőn szabályosan átment, akkor utóbb miért vonták vissza mégis az engedélyét? - olvasható a nol.hu oldalon

Alt Cash Kft Közlemény
2014-01-29

Könnyen javítható hibát talált az MKEH

 

Piacvezető pénztárgép fogalmazóként semmi okunk nem volt arra, hogy biztonsági résekkel hirdessük a készülékeinket. Az MKEH által feltárt apróbb szoftveres hibát már azonosítottuk, és ma este kijavítjuk.

Határozottan visszautasítjuk a feltételezést, hogy olyan pénztárgépet fejlesztettünk volna, amivel csalni lehet! Ez ellentétes lenne az üzleti érdekeinkkel és az etikánkkal.

Nyilvánvalóan minden szoftvert, technikai eszközt fel lehet törni. Az MKEH-nek több hónappal az engedélyezés után, külső szakértők bevonásával és a forráskód birtokában sikerült biztonsági rést találni a készülékünkön. Mindez nem jelenti azt, hogy a felhasználók is képesek lennének rá.

Minden online pénztárgépben található egy Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE), melynek az a feladata, hogy forgalmi adatokat közvetítsen a NAV felé a mobilhálózatokon keresztül.
A Sam4s NR-300-as pénztárgép engedélyét azért vonták vissza, mert, ha szétbontják a készüléket, feltörik a szervizpecsétjét, majd pedig egy PC-hez kötik az Adóügyi Ellenőrző Egységét, akkor egy apróbb szoftver hiányosság kihasználásával, elképzelhető, hogy lehet olyan nyugtára hasonlító bizonylatot készíteni a segítségével, melynek nyomtatását nem rögzíti az AEE. 


A beavatkozás blokkolja az egységet, ami erről értesítést küld a NAV szervernek, tehát a fentiekben leírt, csak magas szintű műszaki és informatikai tudással végrehajtható és kevés haszonnal kecsegtető támadásnak nyoma marad. (Legalábbis az MKEH által, a fejlesztőinknek bemutatott bizonylatok ezt igazolják, a kijelentést minden kétséget kizáróan bizonyító naplófájlok bemutatását a hatóság munkatársai a mai napon megtagadták).
 

A teljes közlemény megtekintéséhez kattintson ide

Alt Cash Kft. Közleménye
2014-01-27

Az Alt Cash visszautasítja a szándékosság vádját

 


Az Alt Cash határozottan visszautasítja a feltételezést, hogy szándékosan olyan pénztárgépet fejlesztett, amivel csalni lehet! A Sam4s NR-300-as modell biztonsági szintjét a típusvizsgálat során az MKEH és a NAV munkatársai megismerték és elfogadták. A felkért szakértők ezen túlmutató beavatkozást végeztek a készüléken. A biztonsági rés megszüntetése napok alatt megoldható!

 


Az MKEH hatósági műszaki szakértőt rendelt ki a SAM4S NR-300 pénztárgép vizsgálatára.


A kirendelt szakértő „a normál típusvizsgálat keretein túlmutató etikus hackelés eljárásával” a pénztárgép megbontását követően direkt módon csatlakozott PC -vel, az adóügyi ellenőrző egységhez. A NEM ADÓÜGYI BIZONYLAT nyomtatási funkcióban lévő biztonsági rést kihasználva képes volt tetszőleges szöveget nyomtatni. Ez a pénztárgép megbontása nélkül megvalósíthatatlan!


A teljes közlemény megtekintéséhez kattintson ide

Mit tegyenek a visszavont engedélyű kasszás kereskedők?
2014-01-26

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) azt javasolja, minél előbb rendeljenek új pénztárgépet azok a kereskedők, akiknek arra a két gépre volt megrendelésük, amelyeknek engedélyét az engedélyezési hivatal visszavonta. Vámos György főtitkár azt is elmondta az MTI-nek pénteken, hogy a döntés több tízezer, döntően kisvállalkozást érinthet; a szövetség elemzi a helyzetet, ha szükséges kérni fogja a támogatási határidő módosítását.

 

Forrás: hvg.hu

Online pénztárgép - típusvizsgálat
2014-01-24

A  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal

( MKEH ) visszavonta az A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE,

illetve az A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE pénztárgépek forgalmazási engedélyét.

 

További részletekért kattintson ide

Szabályozták az online pénztárgépek támogatását
2014-01-23

Szabályozták az online pénztárgépek támogatását

 

Az 50.000 Ft-os támogatást a Magyar Közlöny 8. számában megjelent szabályozás (1. § ) szerint január 31-ig, illetve február 28-ig vehető igánybe.

 

Magyar Közlöny megtekintéséhez kattintson ide (pdf formátum)

Megjelenítve 78 -től 84 -ig (összesen 136 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Online Pénztárgépek

Érdeklődjön a 0656-425-445-ös telefonszámon!


Pénztárgép, irodatechnikai eszközök szervizelése

Cégünk vállalja pénztárgépe, irodatechnikai eszközeinek gyors, precíz javítását, szervizelését, karbantartását.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk ki. Kérésére adatait töröljük adatbázisunkból.

Naptár
2018. február
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.