További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
Online pénztárgéprendelés pro és kontra
2013-08-06

Online pénztárgéprendelés pro és kontra.

 

Egyre több forgalmazó jelenti be online pénztárgépeit és Önöket is egyre többen ostromolják ezek előrendelésével. Szeretnék néhány gondolatot megosztani a megrendelésekkel kapcsolatban.

 

 

Miért rendeljem meg minél hamarabb? Miért ne várjak még néhány hetet?

 

Jelenlegi szabályozás szerint szeptember 1-je után már csak az új, online pénztárgépek használhatóak (kivéve az elektronikus naplóval ellátott gépek, azok az év végéig működhetnek). 

 

A NAV kommunikációja szerint azokat a felhasználókat nem büntetik meg, akik a határidőig megrendelik, de önhibájukon kívül nem tudják beszerezni (pl: a forgalmazó nem tud szállítani). Jelenlegi információnk szerint, ha most rendelnek engedéllyel rendelkező pénztárgépet, akkor kb. szeptember elején juthatnak hozzá.

 

 

Egy másik fontos téma, amiről keveset hallani, a mobil internet előfizetés!

 

Minden pénztárgéphez külön-külön szükséges egyre előfizetni. Úgy tűnik pénztárgép fajtánként csak meghatározott szolgáltatóval lehet szerződést kötni. Ennek a havi díjáról egyelőre csak találgatások vannak, talán 3000-3500Ft körül várható.

Szolgáltató váltás nem lehetséges csak a pénztárgép cseréjével. Így szabad versenyről nem lehet beszélni. Az, hogy mi gátolja meg a szolgáltatókat az árak emelésében, nem tudni. 

Fontos, hogy a pénztárgép csak élő előfizetéssel működik, számlatartozás esetén a NAV zárolhatja a kasszát.

Jelenleg 3 féle engedélyes pénztárgép van (ami lényegében ugyanannak a gépnek a 3 cég által engedélyeztetett változata, hogy hardverben vagy szoftverben van-e különbség nem tudni). A megrendeléseket esetenként előleg megfizetéshez kötik, aminél kizárják az elállási jogot. 

A többi forgalmazó is bejelentette már az online kassza választékát árakkal, de engedélyük még nincs. Az általuk preferált mobilinternet szolgáltatókról sem tudni. 

A kassza ellenértékén kívül még fizetendő a beüzemelési díj, a mobilinternet szerződéskötési díja, a régi pénztárgép lezárása, esetleges kiszállási díjak. Későbbiekben pedig a mobilinternet havi díja és a pénztárgép kötelező éves ellenőrzési díja.

 

 

Mindenképpen érdemes jól körülnézni, nem csak az adott pénztárgép árát nézni, hanem az utána kifizetendő egyéb díjakat is.

 

Miért rendeljek most?

  • hogy minél hamarabb hozzájussak az új pénztárgépemhez
  • ne karácsony előtt kelljen egy új kassza betanulásával foglalkoznom
  •  az utolsó pillanatban rengetegen rendelnek
  •  kevésbé vagyok kitéve az árfolyamváltozás kockázatának

Miért várjak 1-2 hetet?

  •   több típusból választhatok, esetleg kedvezőbb árú pénztárgépek is lehetnek
  • összehasonlíthatom a mobilinternet árakat
  •  több információ áll rendelkezésre

 

Rendelhető az ELSŐ NAV Engedélyes Online Pénztárgép!
2013-08-01
Rendelhetõ az ELSÕ NAV Engedélyes Online Pénztárgép!
 
Ismerje meg az elsõ Laurel Smart Kasszát, amely alkalmas a NAV-bekötés követelményeinek teljesítésére!


Az elsõ Laurel Smart Kasszát kis- és közepes üzletek tulajdonosainak ajánljuk.
 
LAUREL SMART KASSZAA billentyûzet 14 kiegészítõ gombot tartalmaz, e gyorsbillentyûkkel beállíthatjuk a gyakran használt funkciókat. A két grafikus LCD kijelzõ nagyban megkönnyíti a tájékozódást, azt is beállíthatják rajta, hogy nagyobb betûkkel két sorban, vagy kisebbekkel, négy sorban jelenítse meg az információkat.
 
Ezt a modern pénztárgépet elsõsorban kis és közepes méretû boltokba ajánljuk. A készülék jól olvasható, kék hátterû grafikus kijelzõvel rendelkezik. A nyomtatás 16 sor/másodperces sebességgel történik 57 mm széles papírra. A papírtekercs egyetlen gyors mozdulattal cserélhetõ. 7000 árucikk adata (PLU) tárolható a készülékben. A készülék egyszerû használatát, ergonomikusan kialakított 33 gombos billentyûzetén elhelyezett ikonok is segítik.

Technikai specifikáció:
- Memóriába felvihetõ cikkek száma (PLU): 7 000
- 16 pénztáros felhasználói fiókja állítható be, hozzáférési       jogosultságokkal
- Kedvezmény, illetve felárkezelés
- Betétdíjas termékek kezelése
- Fizetési lehetõségek: készpénz, bankkártya, kupon, utalvány,   átutalás, ügyfélszámla, valuta
- Maximum 100 féle termék szerepelhet a blokkon
 

LAUREL SMART KASSZA ár 139.500 Ft + ÁFA

Pénztárgépre elõrendelést felveszünk, további információért érdeklõdjön cégünknél vagy a 0656/425-445-ös telefonszámon!

 

http://www.kiskassza.hu/



Pénztárgép regisztráció
2013-07-19
 

 Tisztelt felhasználók!


A Nemzetgazdasági Minisztérium 3/2013 (II.15) rendelete alapján hamarosan csak ON-LINE (a NAV informatikai rendszeréhez kapcsolódó) pénztárgépeket lehet vásárolni.

Az új pénztárgépek beszerzésének menete jelentõsen eltér az eddig megszokott gyakorlattól.

Ahhoz, hogy a pénztárgépét meg tudja vásárolni, és a rendeletben szereplõ támogatást (50.000Ft) a vásárláskor érvényesíthesse, elõször a NAV elektronikus rendszerében kell magát (cégét, cégeit) regisztráltatni. Ez egy elektronikusan kitölthetõ nyomtatvány (PTGREG) melynek kitöltésével és elküldésével megigényli a megvásárlandó pénztárgép(ek) élesítési kódját, valamint a támogatásra való jogosultságának meglétét és mértékét. Amennyiben vállalkozása elektronikus bevallásra kötelezett, akkor csak elektronikus úton adhatja be, egyéb esetekben papírformai út is elfogadott. Ezt az okmányt, elektronikus formában – a beérkezéstõl számított - 5 nap múlva, postai úton 8 nap múlva kapja vissza.

Ezen okmány nélkül NEM TUD pénztárgépet vásárolni!


További információért keresse fel irodánkat, vagy érdeklõdjön telefonon a 0656/425-445-ös telefonszámon.


Három gyártó kapott engedélyt
2013-07-12
 Pénztárgépek - eddig három gyártó pénztárgépe kapott engedélyt


Már három, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgép kapta meg az engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, így megkezdődhet a gépek gyártása és forgalmazása - közölte Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-vel.

Elsőként a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. egy-egy típusú pénztárgépének van forgalmazási engedélye, további hét kérelem még az engedélyezési hivatalnál van - mondta el Pankucsi Zoltán.

A helyettes államtitkár közölte: reális esély van arra, hogy augusztus 31-ig az érintettek át tudnak állni az online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre, tehát megérte az átállási határidő meghosszabbítása.

Pankucsi Zoltán hangsúlyozta azt is: az adóhatóság nem fog szankcionálni augusztus 31-e után, ha a kereskedők, vendéglátósok, szolgáltatók igazolni tudják, hogy érvényes megrendelésük van új pénztárgépre, és a gyártó a szállítást vissza is igazolta, de önhibájukon kívül mégis kicsúsztak a határidőből.

A gyártás még nem indult be, így egyelőre hivatalos információt nem kaptak arról, hogy a pénztárgépek mennyibe kerülnek majd, ez néhány héten belül derülhet ki - mondta Pankucsi Zoltán.

Az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépeket változatlanul december 31-ig lehet működtetni, esetükben az átállás határideje nem változott.

 
Forrás: www.kormany.hu
Trafik-rendszer oktatás!
2013-06-18
Trafikosok figyelem!

Tanfolyam

Trafik-rendszer megrendelés esetén
tanfolyamot tartunk
2013. június 21.-én (pénteken).
A létszám korlátozott!

A tanfolyammal kapcsolatban érdeklődjön a
06-56/425-445-ös
telefonszámon.


Trafikosok Figyelem!
2013-06-11

Trafikosok Figyelem!
trafikkassza

A legjobb áron!
 
Az NDN Zrt. által elfogadott 
vonalkódos pénztárgép-rendszer:
 166.900 Ft + Áfa-tól!




További információért hívja az
56/425-445-ös
telefonszámot, vagy írjon az
fifo@fifo.hu
e-mail címre!
Igényelhető az állami kasszatámogatás
2013-06-06

Igényelhető az állami kasszatámogatás!




 
Kitöltési útmutató a PTGREG adatlap megtekintéséhez kattintson ide (pdf formátum)

PTGREG adatlap,  nyomtatványkitöltő keretprogram a pénztárgép regisztrációhoz szükséges egyedi azonosító/támogatás igényléséhez szükséges program letöltéséhez
kattintson ide (http://nav.gov.hu/)
Megjelenítve 113 -től 119 -ig (összesen 136 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
OPTIMA pénztárgép szoftver frissítése v003

Elkészült az első OPTIMA pénztárgép első szoftver frissítése, ami rendhagyó módon a V0003 verzió lett.
Tovább


Megújult funkciók

Üdvözöljük weboldalunkon!

Reméljük oldalunkon megtalálja az Ön számára keresett információt.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk ki. Kérésére adatait töröljük adatbázisunkból.

Naptár
2018. február
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.