További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
Ezúton értesítjük, hogy a 2018. 05.27-én életbe lépő, Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt cégünk is felülvizsgálta adatkezelési politikáját és az új szabályoknak megfelelően, frissítettük az adatkezelési szabályzatunkat és cookie kezelési eljárásunkat, melyeket a mellékelt PDF-ben talál: Adatkezelési tájékoztató.pdf

Egyeztettek a gyártókkal - indul a pénztárgép-csere
2013-05-14

Egyeztettek a gyártókkal
indul a pénztárgép-csere
Forrás: mtv.hu
Bemutatták az első működő online kasszarendszert
2013-05-09
Kezdődik a pénztárgépek cseréje
2013-05-07

Forrás: mtv.hu
Döntöttek a pénztárgépek állami támogatásáról!
2013-03-29

 Döntött a kormány!


Ötvenezer forint támogatást ad az állam a pénztárgépek cseréjéhez az arra jogosult vállalkozóknak.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kompenzációt azok a vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók kaphatják, amelyeknek az éves árbevétele nem ér el az 500 millió forintot, ezek a vállalkozók egyúttal nem rendelkezhetnek adótartozással, és nem állhatnak csõd- vagy felszámolási eljárás alatt. A kormány arról is határozott, hogy az adózó vállalkozók esetében csak meghatározott számú pénztárgép cseréjét, maximum 5 pénztárgép bekötését támogatja a kormány.Igénylés módja

A támogatás igénylése úgy történik, hogy a vállalkozó kitölt egy egyszerû adatlapot, amiben a NAV felé jelzi, hogy a pénztárgépet kell cserélnie, és ehhez kéri az ötvenezer forintos támogatást. A NAV megvizsgálja az adatlapot, és kiad errõl egy igazolást a vállalkozónak, ami egy kódszámot tartalmaz majd. Ezzel az igazolással a vállalkozó felkeresi a pénztárgépet értékesítõ céget, és az igazolással vásárolja meg az új gépet, természetesen a gép ára és az igazoláson lévõ összeg közötti különbséget kifizeti, és ezután a kereskedõnek kell majd valójában a támogatás folyósításáért a NAV-hoz fordulnia.
Varga Mihály elmondta: ilyen igényekkel október 31-ig lehet a NAV-hoz fordulni, és november 15-ig lehet majd a támogatási igényeket igénybe venni. A kormány azt szeretné, ha nagyjából a nyár folyamán megtörténne az átállás - tette hozzá.
Kereskedők az online kasszáról
2013-03-21

A kereskedők nem örülnek, de a terv bejöhet


Nézze meg meddig érvényes az Ön pénztárgépe!
2013-03-11
Nézze meg meddig érvényes az Ön pénztárgépe!

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye arról, hogy az egyes pénztárgéptípusok meddig mûködtethetõk. Az onlinekassza rendszerre való átállás során az elektronikus naplóval nem rendelkezõ hagyományos gépeket 2013. június 30-ig mûködtethetik a pénztárgép használatra kötelezett adózók. Az elektronikus naplóval rendelkezõ gépek esetében ez a határidõ december 31.


A pénztárgép használatra kötelezettek által legkésõbb 2013. június 30-ig üzemeltethetõ hagyományos pénztárgépek listája

A pénztárgép használatra kötelezettek által legkésõbb 2013. december 31-éig üzemeltethetõ elektronikus naplóval rendelkezõ pénztárgépek listája


A pénztárgép használatra nem kötelezettek által legkésõbb 2015. január 1-ig üzemeltethetõ pénztárgépek listája
 
Megjelent a végrehajtási rendelet
2013-02-18
A nemzetgazdasági miniszter 3/2013. (II. 15.) NGM rendelete a pénztárgépek és taxaméterek mûszaki követelményeirõl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizelésérõl, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történõ szolgáltatásáról.

NGM rendelet megtekintéséhez kattintson ide.
 (új ablakban nyílik meg. A fájl formátuma pdf)
A pénztárgépeket fel kell szerelni az adóügyi ellenőrző egységgel (AEE), amely rögzíti és a rendeletben meghatározott szabályok szerint továbbítja a pénztárgépen keletkező adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé – írja az MTI a Magyar Közlönyre hivatkozva. Az AEE-nek, amelyet fizikailag a pénztárgép burkolatán belül kell elhelyezni, képesnek kell lennie minden magyar mobilszolgáltató hálózatára felkapcsolódni. Az adóügyi ellenőrző egységnek akkora tárkapacitással kell rendelkeznie, amely alkalmas legalább egymillió kiadott bizonylat adatainak tárolására, és az egységben működő memóriamodul kapacitásának el kell érnie a 16 gigabájtot.

A 2013. március 20-át megelőzően engedélyezett, de a rendeletben foglalt előírásoknak meg nem felelő pénztárgépek 2013. június 30-ig, az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek pedig 2013. december 31-ig üzemeltethetőek.

Az új pénztárgépek alkalmazására május elsejéig kell átállni. A korábbi információk szerint a meglévő pénztárgépek átalakításához, a régiek lecseréléséhez az állam támogatást nyújt, ennek összege az NGM szerint összességében akár a 10 milliárd forintot is elérheti.

A nyilatkozó szakértők korábban rámutattak, hogy az új pénztárgépek kifejlesztése is hónapokat vehet igénybe, és hasonló a helyzet az eszközök telepítésével is. Az NGM által vázolt 10 milliárd forintos állami támogatás azt jelenti, hogy mintegy 50 ezer forintnyi állami pénz jut majd egy-egy kassza cseréjére, ugyanis a minisztérium számításai szerint 200 ezer pénztárgépet kell majd új berendezéssel helyettesíteni. A szakértők szerint azonban a modern, a jogszabályi megfelelés mellett tényleges üzleti előnyt jelentő, számtalan információt gyűjtő kasszák ára akár több százezer forint is lehet. Igaz ugyanakkor, hogy olcsóbb eszközöket már 100 ezer forint alatti áron is be lehet szerezni.

A pénztárgéphasználatra kötelezett adóalany az állami adóhatóságtól akkor kérheti az elektronikus hírközlő hálózat útján történő adattovábbítás alóli felmentést, ha székhelye, telephelye, üzlete, pénzátvételi helye, ahol a pénztárgépet üzemelteti, olyan helyen található, ahol az adatkapcsolat létesítéséhez szükséges elektronikus hírközlő hálózat nem érhető el, és az elektronikus hírközlő hálózat elérése külső antennával vagy egyéb műszaki megoldás alkalmazásával sem lehetséges, illetve az aránytalan terhet jelentene az adóalany számára. A kérelem benyújtása, illetve az egyedi mentesítés megadása azonban nem érinti az adóalany azon kötelezettségét, hogy nyugtát online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrző egységgel felszerelt pénztárgéppel állítson ki.

Az egyedi mentesítést, amely 1 évre szól, de újraigényelhető, az állami adóhatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakhatósági állásfoglalása alapján adja meg. Az egyedi mentesítés időtartama alatt a pénztárgép üzemeltetője az adatokat CD/DVD lemezre, illetve más, egyszer írható optikai adathordozóra menti és havonta megküldi az illetékes állami adóhatóságnak.

Az adóalany az adatszolgáltatási kötelezettségét úgy is teljesítheti, hogy pénztárgépét a napi zárást követően legalább 1 óra időtartamra úgy helyezi el, hogy az elektronikus hírközlő hálózat elérhető legyen.

Forrás: onlinekassza.hu
Megjelenítve 127 -től 133 -ig (összesen 143 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Online Pénztárgépek

Érdeklődjön a 0656-425-445-ös telefonszámon!


Tájékoztatás

Mire érdemes figyelni az online pénztárgép és a NAV közötti adatkapcsolat folyamatos biztosítása érdekében
Tovább

Naptár
2018. december
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.