További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
Ezúton értesítjük, hogy a 2018. 05.27-én életbe lépő, Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt cégünk is felülvizsgálta adatkezelési politikáját és az új szabályoknak megfelelően, frissítettük az adatkezelési szabályzatunkat és cookie kezelési eljárásunkat, melyeket a mellékelt PDF-ben talál: Adatkezelési tájékoztató.pdf

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2013. évi 22. szám
2013-02-15
A Kormány 1059/2013. (II. 13.) Korm. határozata a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek bevezetésének
ütemezésérõl


A Kormány
1. felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 260. §
(1) bekezdés c) és e)–h) pontjában foglalt felhatalmazás alapján jogalkotási hatáskörébe tartozó rendeletben
a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (a továbbiakban: NAV) online adatkapcsolatra képes pénztárgépek (a továbbiakban:
új pénztárgépek) bevezetésének ütemezését az alábbiak szerint állapítsa meg:
a) az új pénztárgépekre való átállás időpontja: 2013. május 1.,
b) az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépek 2013. június 30-ig való használatát az
állami adóhatóság nem szankcionálja,
c) az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek 2013. december 31-ig való használatát az állami
adóhatóság nem szankcionálja,
d) 2013. július 1-tõl az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton,
havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól;
Felelős: nemzetgazdasági miniszter
Határidő: azonnal
2. felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV,
a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter
útján rendszeresen tájékoztassa a Kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről;
Felelős: NAV elnöke
Határidő: folyamatos, a jelentés tekintetében először 2013. március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig
3. felhívja a NAV elnökét, hogy a NAV honlapján közleményben tegye közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező,
tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.
Felelős: NAV elnöke
Határidő: 2013. április 15.
 
Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

A közlöny megjelenítése

Forrás: www.kozlonyok.hu

Onlinekassza: megjelent a kormányhatározat
2013-02-15
Május elsejéig kell átváltaniuk a hazai kereskedőknek az online kapcsolatra képes pénztárgépekre a kormány határozata szerint. Az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos kasszákat június 30-ig lehet használni, az ilyen naplóval rendelkező hagyományos gépeket pedig december 31-ig.


A kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes kasszákra való átállás időpontja 2013. május 1. – írja az MTI a Magyar Közlönyre hivatkozva. A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.

2013. július 1-től az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól – áll a határozatban. Az adóhatóság a honlapján közleményben teszi közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező, tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.

A kormány felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV, a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép-üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter útján rendszeresen tájékoztassa a kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről. Az első jelentés időpontja március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig.

A kasszák és a NAV közötti online kapcsolat megteremtésétől 95 milliárd forintos többletbevétellel (az eddig eltitkolt bevételek után fizetendő áfa) számolt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013-ra, azonban eredetileg április elsejétől indult volna az új rendszer. Az egyelőre kérdéses, hogy a most megjelent, május elsejei határidő, illetve a hagyományos gépekre vonatkozó szakaszos átállás ütemezése mennyire lesz tartható. Szakmai szervezetek korábban azt közölték, hogy egy ekkora projekt, amelynek során új berendezéseket kell kifejleszteni, azokat engedélyeztetni majd telepíteni kell, akár 8-10 hónapot is igénybe vehet. A remélt többletbevétel nagyságát pedig nagymértékben befolyásolja, hogy milyen gyorsan sikerül majd átállítani a pénztárgépeket az új rendszerre.

Több szakmai szervezet – így többek között az Országos Kereskedelmi Szövetség – is jelezte, hogy az átállás komoly terheket ró a kereskedőkre, amelyhez állami támogatásra számítanak. Ennek pontos mértéke még nem ismert, de Balogh Ádám, az NGM helyettes államtitkára egy korábbi interjúban azt közölte, hogy tízmilliárd forint körüli összeget szán a projekt segítésére az állam. Mivel a minisztérium számításai szerint mintegy 200 ezer kasszát kell majd lecserélni, ez pénztárgépenként 50 ezer forintot jelent majd, ami az előzetesen kalkulált költségeknek csak egy részét fedezi.

Forrás: onlinekassza.hu
Időre nem lesz semmi Matolcsy pénztárgépes ötletéből
2013-01-16

Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.


A napokban Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese közölte: április elsejét követően új pénztárgéppel kell rendelkezniük a vállalkozásoknak, ugyanakkor néhány nappal korábban Matolcsy György az új típusú pénztárgépekkel kapcsolatban még azt mondta: "nem zárható ki, hogy a 2013. április 1-jei céldátum módosításra kerül" - emlékeztet a Világgazdaság pénteki cikke.

A szakmai szereplők úgy látják: ez a határidő nem tartható. A pénztárgépek átalakításában jártas vállalkozások nagy részét tömörítő érdekvédelmi szervezet, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint a Magyarországon tervezett március 31-i határidő tarthatatlan, mivel a feltételeknek megfelelő új gép fejlesztési ideje legalább 4–12 hónapot vesz igénybe, a feltételeket pedig máig nem pontosították. Gerlach Tibor pénztárgép-kereskedő, az Irodagépműszerészek Országos Ipartestületének tagja a Világgazdaságnak elmondta, hogy egyfajta gép nem is alkalmas mindenhová. Ma több mint kétszázféle pénztárgép üzemel Magyarországon, mert ami elegendő egy zöldségesnél vagy garázsboltban, az nem felel meg benzinkúton vagy gyógyszertárban, a hipermarketek pedig megint másfélét használnak.

A szakember szerint nem kizárt, hogy az összes pénztárgépet - nagyjából 400 ezer darabot - le kell cserélni. És még abban az esetben sem lenne tartható az új rendszer életbe léptetésének április elsejei határideje, ha történetesen a gépek már százezer számra várakoznának egy raktárban. A szoftvert ugyanis a (még el nem készült) miniszteri rendeletben foglaltak szerint kell fejleszteni, ami nem néhány nap. Nem is beszélve a tesztelésről, hiszen csak az éles próbaüzem során derülnek ki a gyerekbetegségek. Ha pedig kiforratlan szoftverrel vezetik be a rendszer, az káoszhoz vezethet - mondta Gerlach Tibor a Világgazdaságnak, kiemelve, hogy a rendszer üzemeltetése a NAV részéről hatalmas szerverkapacitást igényel.

Forrás: hvg.hu
Csúszhat az új típusú pénztárgépek bevezetése
2013-01-06

Matolcsy: csúszhat az új típusú pénztárgépek bevezetése"Az új típusú pénztárgépek bevezetésének ütemezése a realitáshoz igazodva, a műszaki, technikai feltételeknek teljes mértékben megfelelve kerül megállapításra. Nem zárható ki, hogy – részben a beérkezett észrevételekben megfogalmazott érvek figyelembevétele alapján – a 2013. április 1-jei céldátum módosításra kerül a jogszabály véglegesítése során" – fogalmazott válaszában a nemzetgazdasági miniszter.


"Pénztárgépet húsvétra?" címmel az MSZP-s Tóth Csaba fordult kérdéssel a tárcavezetőhöz. A parlamenti honlapon elérhető irományában emlékeztetett, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. december 14-én jelentette meg a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló, 109 oldalas rendelettervezetét, amelynek véleményezésére három napig volt lehetőség.

"A szakmai szervezetek észrevételei alapján az látható, hogy véleményük szerint a pénztárgépek cseréjének tervezett 2013. március 31-i határideje tarthatatlan" - írta, rámutatva egyebek mellett arra, hogy az egyik szervezet jelzése szerint például az új előírásoknak megfelelő pénztárgépek egyelőre nem kaphatóak egyetlen gyártónál sem.
Forrás: hvg.hu

Éves kötelező pénztárgép kiolvasás
2013-01-02
Tisztelt Pénztárgép Tulajdonosok!

Ne feledjék! Minden év elején a pénztárgép adómemóriájából az előző évre vonatkozó adatokat ki kell íratni!

Az adómemória kiíratását a NAV által jóváhagyott szervizzel kell elvégeztetnie. A kiolvasást tényét a pénztárgépnaplóba rögzíteni kell a kiolvasást
végző szervíznek.

24/1995. (XI.22.) PM rendelet 7. § (5)
A pénztárgép ellenőrző szalagjait időrendi sorrendben az elévülési időn belül úgy kell megőrizni, hogy az az ellenőrzéskor áttekinthető és
azonosítható módon rendelkezésre álljon. Ez a napi forgalmi jelentésre is vonatkozik, pénztárgép és taxaméter esetében egyaránt.
Év végén a pénztárgép adómemóriájának teljes kiíratását - a bevétellel való egyeztetés érdekében - el kell végezni, és azt az ellenőrzés
céljára megőrizni.


Pénztárgép éves kiolvasás megrendeléséhez, felmerülő kérdésekkel kérem vegyék fel a kapcsolatot velünk a 
06-56/425-445-ös telefonszámon!
Boldog Új Évet Kívánunk!
2012-12-30

Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk!
2012-12-21
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánunk Önnek és Családjának! 
Megjelenítve 134 -től 140 -ig (összesen 143 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Megújult funkciók

Üdvözöljük weboldalunkon!

Reméljük oldalunkon megtalálja az Ön számára keresett információt.


Használható a régi pénztárgép

Aki 2013. szeptember 3-ig megigényelte a NAV-tól az üzembe helyezési kódot, az használhatja „régi” típusú nem online pénztárgépét azzal a feltétellel, hogy 2013. október 1-től rendelkeznie kell az előírásoknak megfelelő új online típusú pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel vagy a pénztárgép forgalmazója által visszaigazolt megrendeléssel.
Tovább

Naptár
2018. december
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.