További oldalaink
Biztonságtechnikai rendszerek
Ezúton értesítjük, hogy a 2018. 05.27-én életbe lépő, Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt cégünk is felülvizsgálta adatkezelési politikáját és az új szabályoknak megfelelően, frissítettük az adatkezelési szabályzatunkat és cookie kezelési eljárásunkat, melyeket a mellékelt PDF-ben talál: Adatkezelési tájékoztató.pdf

Onlinekassza: megjelent a kormányhatározat
2013-02-15
Május elsejéig kell átváltaniuk a hazai kereskedőknek az online kapcsolatra képes pénztárgépekre a kormány határozata szerint. Az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos kasszákat június 30-ig lehet használni, az ilyen naplóval rendelkező hagyományos gépeket pedig december 31-ig.


A kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy rendeletben határozza meg az új pénztárgépek bevezetésének ütemezését úgy, hogy az online adatkapcsolatra képes kasszákra való átállás időpontja 2013. május 1. – írja az MTI a Magyar Közlönyre hivatkozva. A határozat szerint az elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépeket 2013. június 30-ig lehet használni, addig ezt az állami adóhatóság nem szankcionálná, ez a határidő az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépeknél 2013. december 31-e.

2013. július 1-től az elektronikus naplóval rendelkező hagyományos pénztárgépek üzemeltetői elektronikus úton, havonta kötelesek adatot szolgáltatni a pénztárgéppel kibocsátott nyugták, egyszerűsített számlák adatairól – áll a határozatban. Az adóhatóság a honlapján közleményben teszi közzé az elektronikus naplóval nem rendelkező, tehát legkésőbb 2013. június 30-ig lecserélendő pénztárgépek engedélyszámát, típusmegnevezését.

A kormány felhívja a NAV elnökét, hogy kísérje figyelemmel az új pénztárgépekre való átállás folyamatát (különösen a NAV, a gyártók, forgalmazók, szervizek, pénztárgép-üzemeltetők felkészülésére tekintettel), és a nemzetgazdasági miniszter útján rendszeresen tájékoztassa a kormányt a felkészülés és az átállás helyzetéről. Az első jelentés időpontja március 1., majd kéthetente 2014. január 15-ig.

A kasszák és a NAV közötti online kapcsolat megteremtésétől 95 milliárd forintos többletbevétellel (az eddig eltitkolt bevételek után fizetendő áfa) számolt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2013-ra, azonban eredetileg április elsejétől indult volna az új rendszer. Az egyelőre kérdéses, hogy a most megjelent, május elsejei határidő, illetve a hagyományos gépekre vonatkozó szakaszos átállás ütemezése mennyire lesz tartható. Szakmai szervezetek korábban azt közölték, hogy egy ekkora projekt, amelynek során új berendezéseket kell kifejleszteni, azokat engedélyeztetni majd telepíteni kell, akár 8-10 hónapot is igénybe vehet. A remélt többletbevétel nagyságát pedig nagymértékben befolyásolja, hogy milyen gyorsan sikerül majd átállítani a pénztárgépeket az új rendszerre.

Több szakmai szervezet – így többek között az Országos Kereskedelmi Szövetség – is jelezte, hogy az átállás komoly terheket ró a kereskedőkre, amelyhez állami támogatásra számítanak. Ennek pontos mértéke még nem ismert, de Balogh Ádám, az NGM helyettes államtitkára egy korábbi interjúban azt közölte, hogy tízmilliárd forint körüli összeget szán a projekt segítésére az állam. Mivel a minisztérium számításai szerint mintegy 200 ezer kasszát kell majd lecserélni, ez pénztárgépenként 50 ezer forintot jelent majd, ami az előzetesen kalkulált költségeknek csak egy részét fedezi.

Forrás: onlinekassza.hu
Időre nem lesz semmi Matolcsy pénztárgépes ötletéből
2013-01-16

Még mindig nem rögzítették a "szuperkasszákkal" kapcsolatos követelményeket, a megfelelő gép kifejlesztése, engedélyezése, tesztelése pedig akár év végéig is elhúzódhat - ismerteti a pénteki Világgazdaság.


A napokban Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese közölte: április elsejét követően új pénztárgéppel kell rendelkezniük a vállalkozásoknak, ugyanakkor néhány nappal korábban Matolcsy György az új típusú pénztárgépekkel kapcsolatban még azt mondta: "nem zárható ki, hogy a 2013. április 1-jei céldátum módosításra kerül" - emlékeztet a Világgazdaság pénteki cikke.

A szakmai szereplők úgy látják: ez a határidő nem tartható. A pénztárgépek átalakításában jártas vállalkozások nagy részét tömörítő érdekvédelmi szervezet, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint a Magyarországon tervezett március 31-i határidő tarthatatlan, mivel a feltételeknek megfelelő új gép fejlesztési ideje legalább 4–12 hónapot vesz igénybe, a feltételeket pedig máig nem pontosították. Gerlach Tibor pénztárgép-kereskedő, az Irodagépműszerészek Országos Ipartestületének tagja a Világgazdaságnak elmondta, hogy egyfajta gép nem is alkalmas mindenhová. Ma több mint kétszázféle pénztárgép üzemel Magyarországon, mert ami elegendő egy zöldségesnél vagy garázsboltban, az nem felel meg benzinkúton vagy gyógyszertárban, a hipermarketek pedig megint másfélét használnak.

A szakember szerint nem kizárt, hogy az összes pénztárgépet - nagyjából 400 ezer darabot - le kell cserélni. És még abban az esetben sem lenne tartható az új rendszer életbe léptetésének április elsejei határideje, ha történetesen a gépek már százezer számra várakoznának egy raktárban. A szoftvert ugyanis a (még el nem készült) miniszteri rendeletben foglaltak szerint kell fejleszteni, ami nem néhány nap. Nem is beszélve a tesztelésről, hiszen csak az éles próbaüzem során derülnek ki a gyerekbetegségek. Ha pedig kiforratlan szoftverrel vezetik be a rendszer, az káoszhoz vezethet - mondta Gerlach Tibor a Világgazdaságnak, kiemelve, hogy a rendszer üzemeltetése a NAV részéről hatalmas szerverkapacitást igényel.

Forrás: hvg.hu
Csúszhat az új típusú pénztárgépek bevezetése
2013-01-06

Matolcsy: csúszhat az új típusú pénztárgépek bevezetése"Az új típusú pénztárgépek bevezetésének ütemezése a realitáshoz igazodva, a műszaki, technikai feltételeknek teljes mértékben megfelelve kerül megállapításra. Nem zárható ki, hogy – részben a beérkezett észrevételekben megfogalmazott érvek figyelembevétele alapján – a 2013. április 1-jei céldátum módosításra kerül a jogszabály véglegesítése során" – fogalmazott válaszában a nemzetgazdasági miniszter.


"Pénztárgépet húsvétra?" címmel az MSZP-s Tóth Csaba fordult kérdéssel a tárcavezetőhöz. A parlamenti honlapon elérhető irományában emlékeztetett, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. december 14-én jelentette meg a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló, 109 oldalas rendelettervezetét, amelynek véleményezésére három napig volt lehetőség.

"A szakmai szervezetek észrevételei alapján az látható, hogy véleményük szerint a pénztárgépek cseréjének tervezett 2013. március 31-i határideje tarthatatlan" - írta, rámutatva egyebek mellett arra, hogy az egyik szervezet jelzése szerint például az új előírásoknak megfelelő pénztárgépek egyelőre nem kaphatóak egyetlen gyártónál sem.
Forrás: hvg.hu

Éves kötelező pénztárgép kiolvasás
2013-01-02
Tisztelt Pénztárgép Tulajdonosok!

Ne feledjék! Minden év elején a pénztárgép adómemóriájából az előző évre vonatkozó adatokat ki kell íratni!

Az adómemória kiíratását a NAV által jóváhagyott szervizzel kell elvégeztetnie. A kiolvasást tényét a pénztárgépnaplóba rögzíteni kell a kiolvasást
végző szervíznek.

24/1995. (XI.22.) PM rendelet 7. § (5)
A pénztárgép ellenőrző szalagjait időrendi sorrendben az elévülési időn belül úgy kell megőrizni, hogy az az ellenőrzéskor áttekinthető és
azonosítható módon rendelkezésre álljon. Ez a napi forgalmi jelentésre is vonatkozik, pénztárgép és taxaméter esetében egyaránt.
Év végén a pénztárgép adómemóriájának teljes kiíratását - a bevétellel való egyeztetés érdekében - el kell végezni, és azt az ellenőrzés
céljára megőrizni.


Pénztárgép éves kiolvasás megrendeléséhez, felmerülő kérdésekkel kérem vegyék fel a kapcsolatot velünk a 
06-56/425-445-ös telefonszámon!
Boldog Új Évet Kívánunk!
2012-12-30

Békés Boldog Karácsonyt Kívánunk!
2012-12-21
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánunk Önnek és Családjának! 
NGM rendelet a pénztárgépek és taxaméterek műszaki
2012-12-17

NGM Tervezet a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről!


NGM rendelet a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásárólNGM rendelet a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről
(pdf formátum)
Forrás www.kormany.hu
Megjelenítve 134 -től 140 -ig (összesen 142 találatból) Talált oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
TeamViewer Letöltése
Hírek, események
Pénztárgép, irodatechnikai eszközök szervizelése

Cégünk vállalja pénztárgépe, irodatechnikai eszközeinek gyors, precíz javítását, szervizelését, karbantartását.


Éves kötelező pénztárgép kiolvasás

Ne feledje pénztárgépén elvégeztetni az éves adómemória kiolvasását!

Naptár
2018. augusztus
h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Szervizpartner
A FIFO Irodatechnika Kft. lelkes és szakértő csapattal, tapasztalattal, stabil piaci és pénzügyi háttéren nyugvó, infrastrukturálisan is megalapozott vállalkozásként kívánja a megrendelők igényeit kielégíteni. Tekintse meg pénztárgép, mérleg, pénztárgép papírszalag, pénztárgép festékszalag, vírusírtó, tűzfal, vagyonvédelmi kamera, vagyonvédelmi termékeink kínálatát.